CLICK ON TITLE BELOW TO GO TO PURCHASE!!!! CD submissions accepted! Guest writers always welcome!!

I started a quest to find terrific blues music and incredible musicianship when I was just a little kid. I also have a tremendous appreciation of fine musical instruments and equipment. One of my greatest joys all of my life was sharing my finds with my friends. I'm now publishing my journey. I hope that you come along!


Please email me at Info@Bmansbluesreport.com

Monday, September 10, 2012

Shotgun Blues - Greenhouse Blues Band


Ove su stranice tu prije svega zbog Vas koji žele saznati nešto više o ovom glazbenom sastavu a na svirkama niste bili u stanju ili prilici pitati.

GHBB je začet kada su se još kao srednjoškolci Matej i Jurica sreli negdje (točno mjesto i vrijeme zločina je izgubljeno u bespućima povijesne neozbiljnosti).Preskačući s teme na temu, s pive na pivu ubrzo su unatoč izmaglici shvatili da ih veže ljubav prema glazbi.Što zbog broja rundi, što iz čiste mladenačke ludosti, palo im je na pamet da bi mogli zajedno zasvirati, onak javno za ljude.I tako je naš dinamični duo krenuo muzicirati po kafićima i ostalim opskurnim mjestima.Kako je to tada zvučalo, znaju samo oni i nekolicina bliskih prijatelja i neka tako i ostane.No ubrzo su u rijetkim trenucima prisebnosti shvatili da sviranje rocka i bluesa nije baš nešto u dvojicu na pariće pa je pala odluka da se potraži ritam sekcija.Izmijenilo se tu nekoliko basista i bubnjara dok se postava nije ustalila s Igorom na basu i Markićem za bubnjevima.Tada se svirka preselila iz kafića u klubove, gdje je takvoj glazbi i mjesto.S vremenom je Markić odlučio potražiti sreću negdje drugdje pa kreće potraga za bubnjarom.Igrom slučaja (ako tako nešto postoji) na upražnjenu stolicu za par dogovorenih svirki dolazi Kris i vidjevši atmosferu na probama a i poslije proba, ostaje zauvijek.

Bandu je krenulo sve bolje, svirka za svirkom, kilometraža je rasla kao i međusobno povjerenje a s tim i kvaliteta...i što sad? “HOĆU NA VIŠI LEVEL!“, ramaženo je zavapio Jurica, „HOĆU BRASS!“ i ne bi vjerovali, u roku od mjesec dana GHBB je postao bogatiji za dva krasna mladića (Zvone i Mario) s trubljama i koliko znamo, jedini blues band s brassom u Hrvata. Bravo Jurica! Izazvani ničim osim dobrom voljom i još boljim druženjem, vrlo brzo se pridružuju još dvojica sa zlatnim instrumentima (Antonio i Marin) i još zlatnijim srcima pa sad naša mala zajednica broji osam stalnih i punopravnih članova.I tako zadnje dvije godine naš osmerac bez kormilara plovi rijekama i deltama piva, bluesa, rocka, funka, swinga i svega što nam se sviđa i što nam je izazov. Kako Mario redovito plovi "magičnim svijetom Soula" trebao nam je još jedan veseli saxer, pa je tako ravno s neba pa u rebra aterirao Oliver, čuveni nadnarednik. Gaže su postale ozbiljne i odgovorne, pa su čak i nagorim zajebantima u bandu informativke prazne. Svakome tko zna zbrojiti četiri i četiri odmah je jasno da tu nema neke zarade.

Pa u čemu je onda fora? Formula je jednostavna: honorar/broj članova=ljubav prema glazbi. GHBB je u osnovi ono što bi pojam BAND i trebao biti: grupa prijatelja koji se druže, poštuju i rade zajedno ono što najviše vole, sviraju. Kažu ljudi da se to i vidi i čuje na bini, svira se iz i zbog pravih motiva (dobro, i zbog komada, ruku na srce), zabaviti sebe i sve oko sebe.I evo, to bi bilo to, paprene detalje možete dobiti samo usmeno.Prolistajte zelene listove našeg staklenika (ne trgajte ih dok nije vrijeme za berbu!), dođite na svirku, zabavimo se svi zajedno!
If you like what I’m doing, Like ---Bman’s Blues Report--- Facebook Page! I’m looking for great talent and trying to grow the audience for your favorites band! - ”LIKE”

No comments:

Post a Comment